facebook

“Мобілізація в Україні посилюється, чоловіків відправлять у військкомат силою”: що тепер буде після повістки?

В Україні вирішили посилити мобілізацію. Це пов’язано з невиконанням плану, загрозою втрати боєздатності ЗСУ через недоукомплектованість, а також необхідністю підготовки резервів.

Як інформує “biz.today.ua”, за наказом президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського, міністру внутрішніх справ доручили терміново розробити та впровадити комплекс заходів щодо примусової доставки військовозобов’язаних чоловіків до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Йдеться про громадян, які ухиляються від призову на військову службу. Як стало відомо Ukrainian Military Pages, на тих, хто проігнорував повістки і без поважних причин не з’явився до військкомату, складаються адмінпротоколи, які потім направляють до Національної поліції. Правоохоронці зобов’язані затримати ухилянтів та доставити до ТЦК.

Представники ТЦК розглядають справу. Ігнорування повістки в особливий період спричиняє штраф від 3400 до 5100 грн. Після повторної неявки за викликом та отримання попередження від начальника ТЦК можна потрапити під статтю Кримінального кодексу. Покарання передбачає штраф від 5100 до 8500 грн, або виправні роботи на строк до одного року.

Після видачі мобілізаційного розпорядження потрібно прибути до військкомату. Інакше можливе позбавлення волі терміном від 3 до 5 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що такі повістки вручають із зазначенням дати та часу відправлення до навчального центру або військової частини. Форму заповнення документа визначено додатком до наказу Міноборони та Генерального штабу ЗСУ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Мобілізація в Україні посилюється, чоловіків відправлять у військкомат силою”: що тепер буде після повістки?