facebook

Що потрібно для вступу в університет — українці побачили список вимог і остовпіли

Українка обурюється через значну кількість копій документів, які потрібно подати до вишу.

Значною кількістю копій документів, які потрібно подати до вишу під час вступної кампанії, обурена українка Наталя Морозова. Відповідний пост мама школяра розмістила у групі Батьки SOS у Facebook.

“Ми хочемо (син, не я, я просто його підтримую), поступати в цьому році. І не важливо, після 9-го або 11-го класу, думаю, що перелік основних документів однаковий.”,- йдеться у повідомленні.

Авторка допису щиро дивується, навіщо потрібно подавати аж по 4 копії деяких документів, зокрема копії паспорта, довідки про проживання, копії ідентифікаційного коду тощо.

“Читаю список документів: 1 документ про освіту (оригінал та копія) – ок, тут зрозуміло. 2. копія паспорта – 4 шт.! вибачте, чому треба аж 4 копії, якщо про освіту – 1 шт.? навіщо решта кількість? 3. Копія довідки про проживання – 4 шт., також як і пункт 2. – навіщо 4 штуки? перевірити? ну це не школа, а вже після школи, нема поступання за “пропискою або проживанням”. 4. інд. код – 4 шт.також як і раніше, навіщо? 5. і тут далі…6 фотографій 4х3, навіщо? освіта-1 шт., коли пункт 2-4 потрібно по 4 шт, а фотографії 6 шт. навіщо? 6. довідки Ф086-У – гаразд, згодна. питань немає 7. прописне св-во для хлопців — ну ок — оригінал та копія. 8. довідка з місця роботи батьків… ми поступаємо на бюджет, навіщо довідка з роботи батьків? скільки здати “на штори”? на якій підставі? 9. тека для документів – 1 шт. — ось воно! їм потрібна 1 шт., нафіга інші копії доків? 10. конверти з марками – 4 шт. ну ок, надіслати лист поступили чи ні – 1 або максимум 2 шт., а решта? не кажучи про те, на пошті запитають — марки якого номіналу (за вартістю) потрібні. Загалом, у мене математика не зійшлася”, – пише мама школяра.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Що потрібно для вступу в університет — українці побачили список вимог і остовпіли