facebook

Синоптик розповіла, коли в Україну прийдуть морози, хуртовина та ожеледь

Зокрема, синоптики прогнозують морози та посилення вітру.

Цього тижня в Україні буде дуже динамічна погода. До країни наближається атмосферний фронт із південного заходу. Він принесе похолодання та опади.

Яка погода буде в Україні цього тижня, – розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

Вже 21 листопада на заході, а також у Житомирській та Вінницькій областях буде невеликий мокрий сніг та дощ, а на дорогах подекуди ожеледиця. На решті території країни сьогодні без опадів.

Вже 22 листопада опади очікуються переважно у вигляді снігу, а на півдні – у вигляді дощу. На заході, в центрі та в Запорізькій області можуть бути складні погодні умови, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледиця.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У багатьох областях “мінус”. Наприклад, у північній частині і вдень, і вночі протягом доби мороз: -1-6°, у східних областях протягом доби -3-10°, а решта території від -3° до + 2°. Тепліше традиційно на півдні: там уночі 22 листопада 0-+5°, вдень +3-10°”, – повідомила Птуха.

У четвер, 23 листопада, вдень у північних та північно-західних областях будуть опади у вигляді снігу та мокрого снігу.

“Також можуть бути хуртовини — це вже надходитиме атмосферний фронт. Україна потрапить під дію циклону, який зі Скандинавії до нас надходитиме. Відповідно, 23-24 листопада буде посилення вітру, але 23-го температура найнижча. Тому опади, які будуть йти разом із вітром, переважатимуть у вигляді снігу та мокрого снігу в тих областях, які я вказала — північні та північно-західні», — розповіла синоптикиня.

За її прогнозом, 23 листопада буде найхолодніший із найближчих днів. Температура вночі Україною від 6 до 11° морозу, а на північному сході країни – Сумщина, Харківщина – навіть до -14°. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 0 до 6° морозу.

Вже 24 листопада опади будуть переважно у вигляді дощу та мокрого снігу в західних, північних та східних областях. На дорогах України ожеледиця, крім півдня.

“24-го температура дещо підвищиться. Вже пройде фронт, відповідно, повітряні потоки переважатимуть не північні та північно-західні, а вже з південною складовою, тобто південно-західними, тому температура дещо підвищиться з п’ятниці”, – каже синоптикиня.

У суботу, 25 листопада, відійде атмосферний фронт, а тому буде менше опадів. Втім, на заході та півночі прогнозують дощ та мокрий сніг.

“За прогнозами та розрахунками, сніг по центральних областях, південно-східних, на Дніпропетровщині трошки розтане наприкінці тижня. Водночас у північній та західній частинах країни сніговий покрив більш-менш утримуватиметься. До кінця місяця переважатиме спокійніша погода. Тому Можливо, 28-29 листопада на півночі та заході країни, але невеликий, та й температура буде така, що вночі невеликий мінус, удень невеликий плюс, – розповіла Наталія Птуха.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Синоптик розповіла, коли в Україну прийдуть морози, хуртовина та ожеледь