facebook

На водіїв чекають чорні часи: Рада вирішила переписати ПДР і більшість штрафів

Українцям готують зміни до ПДД


У Верховній Раді українські парламентарі готують нові ініціативи, спрямовані на внесення змін у правила для водіїв. Основна увага приділяється підвищенню штрафів та встановленню відповідальності за дії, які наразі не караються за порушення.

Про це повідомляється в юридичному телеграм-каналі “Адвокат права”.

Особливий акцент робиться на усуненні можливості перевищення швидкості на 20 км/год, за яке наразі не передбачено штрафу. На даний момент порушення швидкісного режиму на суму більше ніж на 20 км/год від максимально дозволеної коштує 340 гривень, а перевищення на понад 50 км/год – 1700 гривень. Законодавці пропонують змінити цю ситуацію, знявши “нестягувані” 20 кілометрів і встановивши більш жорстку систему штрафів залежно від перевищення швидкості.

З метою контролю за рівнем шуму також розглядається встановлення фіксованого штрафу: 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 гривень) за перше порушення, а при повторному порушенні – 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 гривень), можливо, зі забороною права керування транспортними засобами на строк від 3 до 6 місяців.

Парламентарі також пропонують заборонити виконання дрифту. Згідно з проектом закону, за перше порушення передбачається штраф у розмірі 8500 гривень. У разі, якщо водія впіймають на дрифті вдруге протягом року, йому загрожує штраф у розмірі 17000 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 6 місяців до 1 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однією з позитивних нововведень є пропозиція, яка спрямована на зменшення зловживання місцевою владою евакуацією автомобілів. Наразі приватні фірми спільно з інспекцією з паркування відповідають за евакуацію авто. Пропонується позбавити інспекторів з паркування права евакуювати автівки і передати цю функцію поліції. Це дозволить евакуювати лише ті автомобілі, які реально утруднюють рух.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На водіїв чекають чорні часи: Рада вирішила переписати ПДР і більшість штрафів