facebook

Дика мобілізація: підлітків перестали випускати за кордон, що відбувається

Чи можна виїхати за кордон у 17 років під час воєнного стану


Наприкінці 2022 року Кабмін затвердив постанову, якою було визначено вік, коли юнакизобов’язані стає на військовий облік. Згідно зі змінами, нарахування необхідно ставати при досягненні 17 років. Про це розповідаєТСН.

Вже у 17 років громадянин потрапляє на персонально-первинний та персональний військовий облік, проте військовозобов’язаними вважаються чоловіки з 18 до 60 років та їм заборонено виїжджати за кордон.

Адвокат зазначає, що юнакам віком 17 років можна перетинати кордон. Проте є випадки, коли Держприкордонслужба не випускає парів закордон через нові правила постановки на військовий облік.

Фахівець повідомляє, що забороняти виїжджати за кордон навіть під час воєнного стану не мають права. У зв’язку із зменшенням віку постановки на військовий облік, починаючи з 16 років, хлопці мають стати на воєнний облік та отримати приписне свідоцтво.

Прикордонники, використовуючи нову норму, намагаються заборонити виїжджати за кордон через те, що особа не має приписного свідоцтва від 16 років і там нічого не вказано.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тобто прикордонники намагаються застосувати до осіб, яким ще не виповнилося 18 років, обмеження щодо виїзду за кордон. За фактом, від 16 років хлопець має стояти на військовому обліку, інакше прикордонники можуть не випустити таку особу за кордон.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дика мобілізація: підлітків перестали випускати за кордон, що відбувається