facebook

Дочекалися: з 1 січня українські пенсіонери отримають 2600 грн надбавки, хто перший у черзі

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Так, згідно з Державним бюджетом України на 2024 рік, очікується, що вже до кінця 2023 року середня пенсія сягне 5496 гривень.

Відомо, що з 1 січня збільшення 2,6 тисячі грн до пенсійних виплат отримають українці, чия пенсія нижча за 10 прожиткових мінімумів. Прожитковий мінімум 2024 року зросте з 2093 до 2361 грн.

Це передбачає бюджет України на майбутній рік, пише портал “На пенсії”.

За словами глави уряду Дениса Шмигаля, планується підвищення пенсій до 6 тисяч гривень. За оцінками Міністерства соціальної політики, пенсії підвищать українцям, які вийшли на пенсію не раніше трьох років тому.

Кому зменшать пенсії у 2024 році
Також, щоби зробити солідарну пенсійну систему більш справедливою, тим, хто отримує найменші пенсії, їх підвищать. При цьому зменшаться пенсії у колишніх чиновників, які наразі отримують значні суми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також варто розповісти нашим читачам, що надбавки за віком до пенсії в Україні встановлюються після досягнення пенсіонером віку 70, 75 та 80 років. Чим більший вік, тим більша надбавка додається до пенсійних виплат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дочекалися: з 1 січня українські пенсіонери отримають 2600 грн надбавки, хто перший у черзі