facebook

Вже з 1 січня: набуде чинності нове обмеження для українських водіїв

На деяких українських водіїв з 1 січня чекають важливі зміни


Українських водіїв попереджають про важливі зміни з 1 січня 2024 року, повідомляє autotheme.info.

Стосується це тих водіїв, які або перебувають уже зараз у Чехії як біженці або збираються туди переїжджати.

З 1 січня 2024 року в Чехії запроваджують для водіїв нові правила, пов’язані з реєстрацією транспортних засобів. Цей захід спрямований за контролем наявності на території Чехії автомобілів з України та набирає чинності з наступного року.

Відповідно до нових вимог, українці, які перебувають у Чехії та мають власний транспортний засіб, до кінця грудня 2023 року мають зареєструвати свій автомобіль.

Уже після 1 січня 2024 року за керування в Чехії автомобіля без реєстрації українців штрафуватимуть на 30 000 чеських крон, а це приблизно 48 тис. грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі реєстрація автомобіля в Чехії для українців безоплатна. Її проводять у муніципалітетах, які мають транспортний реєстр.

Тому українцям варто поквапитися і виконати цю вимогу, щоб потім не платити штраф, адже часу залишилося до 31 грудня 2023 року.

Якщо громадянин України лише планує виїхати до Чехії та отримати там тимчасовий захист, йому теж потрібно врахувати цю вимогу.

Їм дається 7 днів на те, щоб після приїзду після отримання візи тимчасового захисту зареєструвати свій транспортний засіб.

Міністерство транспорту Чехії з 1 жовтня 2023 року запустило спеціальну реєстрацію для автомобілів з українськими номерними знаками. Основною причиною запровадження такої системи було те, що місцева влада не здатна накладати адекватні штрафи за порушення правил дорожнього руху українськими водіями.

Міністерство транспорту замовило Національному центру транспортних інформаційних систем (CENDIS) створення нового електронного реєстру українських транспортних засобів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже з 1 січня: набуде чинності нове обмеження для українських водіїв