facebook

Цього тільки не вистачало: перевірте ще раз заощадження – у народ пішло багато фальшивих доларів — які купюри

Українців попередили про фальшиві гроші


Фальшиві долари потрапляють до українців частіше, ніж підробки будь-якої іншої іноземної валюти. Найпопулярнішими серед підроблених валют у 2022 році були американські долари, які становили переважну більшість від всіх виявлених фальшивих купюр.

Про це пише видання Обозреватель.

Ці дані були оприлюднені Національним банком України. Вони показали, що 91% від загальної кількості вилучених підроблених іноземних грошей становили саме долари.

Найбільш підроблюваними були купюри двох номіналів:

50 доларів – 23% від загальної кількості виявлених фальшивих купюр;
100 доларів – 76%.
Також у списку улюблених серед підроблених валют опинилося євро. Ця валюта складала 8% від загальної кількості виявлених фальшивих грошей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Серед підроблених євро найчастіше були великі номінали:

50 євро – 26% від загальної кількості вилучених фальшивих купюр;
100 євро – 28%.
Також фальшиві гривні потрапляли до обігу. Найбільш ризиковані були купюри старого зразка (до 2015 року), особливо 200 та 500 гривень, які можна було отримати як здачу в торгових закладах.

За словами Валерія Строчкова, керівника відділу організації виробництва та захисту грошей у НБУ, підробники грошей досить якісно імітували ультрафіолетовий захист на надрукованих купюрах, що дозволяло їм обходити перевірку на касах з використанням ультрафіолетових детекторів.

Загалом же, він зазначив, що під час війни не відбулося жодних серйозних проблем із підробленими грошима. Ситуація залишається стабільною та під контролем.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Цього тільки не вистачало: перевірте ще раз заощадження – у народ пішло багато фальшивих доларів — які купюри