facebook

“Люта погода стане ще гіршою у найближчі дні, навіжений мороз у -20 градусів буде в цій області”: хлине снігопад і дощ

Потужний Сибірський антициклон не має наміру залишати Україну, і найближчим часом погода в країні погіршиться. Синоптики прогнозують, що після 5 грудня нічна температура повітря опуститься до -13 градусів, а на півночі очікується до -20 градусів. Середня денна температура в грудні буде -8 градусів.

 

Як інформує “biz.today.ua”, така погода триматиметься до 20 грудня, після чого в Україні потеплішає. Перед Новим роком розпочнеться відлига і стовпчики термометрів показуватимуть плюсові значення. Як і в попередні роки, кінець грудня буде без снігу. Місячна кількість опадів становитиме 34-79 мм, що в межах норми, зазначили синоптики Укргідрометцентру.

Синоптик Наталія Птуха наголосила, що у перші дні грудня тепло буде лише у південних областях. Там подекуди стовпчики термометрів покажуть до +10 градусів. При цьому найбільше опадів у вигляді снігу випаде у Львівській, Волинській, Рівненській областях та по північному кордоні України.

Метеоролог Ігор Кібальчич також підтвердив, що у другій половині першої декади і протягом другої декади грудня в Україні вируватиме антициклон. Вся Східна Європа та більша частина України (за винятком крайнього півдня та Закарпаття) опиняться під його впливом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Опади, за словами Кібальчича, розподіляться упродовж грудня нерівномірно. Зокрема, з 1 по 5 число очікуються снігопади, у центральних, південних та східних областях – змішані опади у вигляді снігу з переходом у дощ. Друга половина місяця буде сухішою, проте не в західних областях. Середня температура повітря в грудні 2023 року становитиме +5 градусів на півдні та сході, на решті територій це буде в середньому 0 градусів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Люта погода стане ще гіршою у найближчі дні, навіжений мороз у -20 градусів буде в цій області”: хлине снігопад і дощ