facebook

На заході України у 23 селах запроваджують карантин: що сталось

У Тернопільській області вкотре зафіксували численні випадки сказу у домашніх тварин – котів та собак. Відтак, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чортківській РВА.

Про це повідомили на сайті Чортківської РВА.

“На порядку денному члени комісії розглянули наступні питання – запровадження карантинних обмежень щодо захворювання кота на сказ в с. Самолусківці Чортківського району та населених пунктах загрозливої зони: сіл Личківці, Трибухівці, Городниця Гусятинської територіальної громади. Запровадження карантинних обмежень щодо захворювання кота на сказ в господарстві сім’ї, яка проживає в с. Соколів Чортківського району та населених пунктах загрозливої зони: сіл Русилів, Скоморохи Золотопотіцької територіальної громади. Запровадження карантинних обмежень щодо захворювання собаки на сказ в м. Копичинці Чортківського району та населених пунктах загрозливої зони: сіл Котівка, Емелівка, Теклівка, Чагарі Копичинецької територіальної громади”, – йдеться у повідомленні Чортківської РДА.

Також через сказ домашнього кота, карантинні обмеження запровадили у селі Пробіжна Чортківського району та населених пунктах загрозливої зони: сіл Жабинці, Коцюбинчики Васильковецької територіальної громади, Гадинківці, Товстеньке, Колиндяни,Великі Чорнокінці, Малі Чорнокінці Колиндянської територіальної громади, Швайківці, Шманьківці Заводської територіальної громади, Пастуше Чортківської територіальної громади.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На комісії запропонував прийняти всі необхідні заходи щодо ліквідації вогнища сказу відповідно у вищевказаних населених громадах.

За підсумками засідання ДНПК були прийняті відповідні рішення для невідкладного виконання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На заході України у 23 селах запроваджують карантин: що сталось