facebook

“Діти менше читають, ніж колись”: у Міносвіти звернулися до батьків з проханням

Понад 40% українських учнів, відповідно до оприлюдненого дослідження PISA, не мають базового рівня математичної та читацької грамотності. У Міносвіти назвали причини таких результатів.

Заступник очільника МОН України з питань вищої освіти Михайло Винницький зазначив, що освітні втрати спричинили, зокрема, ковід та повномасштабна війна. І додав, що у межах цього дослідження помітне погіршення щодо читання серед школярів.

Чому українські школярі менше читають, ніж колись
Винницький наголосив: в Україні є проблема щодо того, що діти менше читають, ніж колись.

Наші діти значно більше сидять в гаджетах, ютубах, соцмережах і менше читають. І я закликаю батьків, самих дітей та вчителів працювати з цим,
– закцентував посадовець.

Він при цьому додав, що вищезгадані результати свідчать швидше не про те, що діти не вміють читати, а про те, що вони не засвоюють прочитане.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Воно не стає частиною світогляду. Йдеться не про те, що я вмію прочитати, а про те, що я вмію зробити з тим, що прочитав. Чи я можу це переказати, проаналізувати і щось порівняти з іншим текстом,
– додав заступник Лісового.

Ваша дитина отримала недостатній рівень знань у цьому році? Це легко виправити з “Оптіма”. Провідна дистанційна школа України пропонує унікальну благодійну програму для учнів 1 – 11 класів. Все, що потрібно – заповнити заявку та отримати безплатний доступ до освітніх матеріалів з 2 будь-яких предметів на 3 місяці. Подаруйте своїй дитині шанс здобути якісну освіту вже сьогодні!
Винницький також зауважив, що учні, які відвідують ліцеї, міські школи, переважно проблем з читанням, засвоєнням та математичними компетентностями не мають. Однак існує величезне провалля між топовими школами і, наприклад, сільською школою.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Діти менше читають, ніж колись”: у Міносвіти звернулися до батьків з проханням