facebook

Під час кризи з “Київстар” українці продавали сім-карти за ціною золота: у Дніпрі “засвітився” найжадібніший продавець

Ціни на стартові пакети працюючих операторів сягали 2 тисячс гривень

Після хакерської атаки, яка була здійснена на сервіси мобільного оператора “Київстар”, низка українців вирішили неабияк заробити на проблемах його абонентів.

Так, протягом 12 та 13 грудня, коли в фірмові магазини операторів Lifecell та Vodafone вишукувались довжилезні черги, на сайтах безкоштовних об’яв з’явились пропозиції купити сім-карти по 1 тис грн. Такі об’яви публікували продавці з багатьох регіонів України.

Ймовірно, піком жадібності була пропозиція купити стартовий пакет Lifecell за 2 тис. 199 грн. Така його ціна перевищувала звичайну більше, ніж в 10 разів та дорівнювала ціні грама золота найвищої проби. В описі до свого товару автор з Новокодацького району Дніпра зазначив, що загалом у нього було 30 таких пакетів, а тепер залишився один.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте, як виявилось, ці об’яви розміщені в Мережі і досі – очевидно, що їхнім власникам не вдалось їх продати по ціні, яка в 10 разів перевищує звичайну.

Про проблему шалених націнок офіційно повідомили, наприклад, і в компанії Lifecell.

“Друзі, нам повідомили, що стартові пакети lifecell почали продавати за ціною, значно вищою, ніж рекомендована. Це продажі через дошки оголошень й так звані продажі “з рук”. Звертаємо вашу увагу, що стартові пакети є в достатній кількості в наших фірмових магазинах і в офіційних точках продажів, ціни на них не змінювались і завжди відповідають рекомендованим.
Також, зважаючи на попит ми збільшуємо обсяг постачань, тож має вистачити всім”, – повідомляла компанія під час того, коли ця проблема була актуальною.

Як виявилось, ситуацією намагались скористатись і шахраї. За даними кіберполіції, під час технічних проблем у мобільного оператора Kyivstar, зловмисники створили в месенджерах фейкові боти та розповсюдили фішингові посилання під приводом компенсації та інформаування про терміни відновлення роботи сервісів оператора зв’язку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Під час кризи з “Київстар” українці продавали сім-карти за ціною золота: у Дніпрі “засвітився” найжадібніший продавець