facebook

Мобілізують навіть після 60: кого можуть призвати на службу в такому віці

Хто не уникне військової служби після 60 років

Максимальний вік військової служби для українських чоловіків наразі дорівнює 60 років.

Згідно з українським законодавством, під час особливого періоду, яким є воєнний стан, декого можуть мобілізувати після 60 років. Про це йдеться в ЗУ “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Яку категорію військових можуть призвати на службу понад граничний вік мобілізації. Мова йде про військових, які мають вище офіцерське звання: генерал-майора, генерал-лейтенанта, генерал-полковника, генерала армії України.

Також законом передбачено, що під час особливого періоду за власним бажанням військові без звань також можуть залишаться на службі ще 5 років. Тут немає поділу на категорії чи приналежність до військових формувань.

Треба зазначити, що в такому разі діє єдина умова — професійна підготовка та унікальний досвід практичної роботи на займаній посаді. Також обов’язковим є висновок військово-лікарської комісії про придатність за станом здоров’я.

Варто сказати, що в Україні деякі чоловіки та жінки мають відстрочку, тож на них не розповсюджується обов’язкова мобілізація.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Йдеться про причини за станом здоров’я, через навчання у закладах вищої освіти, бронювання на роботі, викладання або заняття наукою, за сімейними обставинами та професійною діяльністю.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізують навіть після 60: кого можуть призвати на службу в такому віці