facebook

В МОЗ анонсували зміни стосовно електронного рецепта

На період відновлення мобільного зв’язку будуть внесені тимчасові зміни щодо формування електронного рецепта. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“На період кризи сповіщення з номером та кодом рецепта не будуть надходити пацієнтам усіх операторів мобільного звʼязку. Натомість відтепер інформаційна довідка буде містити код погашення, який потрібен для відпуску ліків фармацевтом в аптеці”, – ідеться в повідомленні.

У МОЗ пояснили: аби отримати нові рецепти з 15 грудня 2023 року лікар обов’язково має надрукувати паперову інформаційну довідку або передати її в електронному вигляді. Така інформаційна довідка міститиме номер рецепта та код його погашення, який потрібно надати працівнику в аптеці.

Водночас у повідомленні зазначено, що це можна зробити дистанційно в узгодженому між лікарем та пацієнтом форматі (телефоном, месенджером тощо).

У випадку, коли пацієнтові виписали рецепт до 14 грудня включно, але СМС він не отримав, – варто звернутися до лікаря. Він згенерує нову інформаційну довідку, яка міститиме необхідні дані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В МОЗ анонсували зміни стосовно електронного рецепта