facebook

Смерть українця Дмитра Никифоренко в Польщі: одна з версій

На цей момент ведеться розслідування, дипломати чекають підсумків судових експертиз


У МЗС повідомили версією слідства. Фото: колаж “Сьогодні”

ЗМІ в четвер повідомили про смерть в місті Вроцлаві (Польща) 25-річного українця Дмитра Никифоренко. Генеральне консульство України в Кракові взаємодіє з польськими правоохоронцями в контексті розслідування обставин його смерті, після затримання поліцією.

“Ми зараз встановлюємо всі обставини події з українцем в Польщі”, – сказав “Сьогодні” речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, дипломати чекають підсумків судових експертиз.

До цього в українському МЗС додали, що однією з версій слідства дійсно є перевищення повноважень польськими силовиками по відношенню до українця.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що сталося

Дмитро Никифоренко помер 30 липня, проте подробиці трагедії стали відомі тільки зараз. Як дізналися журналісти, першими про шокуючі факти в Мережі заговорили колеги поліцейських, причетних до трагедії.

Никифоренко повертався автобусом додому після посиденьок з колегами. Чоловік був нетверезий. За однією з версій, він заснув в транспорті, по інший – поводився дивно і бився головою об вікно. Водій викликав поліцію і українця доставили у витверезник.

Журналісти Gazeta Wyborcza, які отримали доступ до відео з камер спостереження з витверезника, пишуть, що насильство до чоловіка застосували необгрунтовано.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Смерть українця Дмитра Никифоренко в Польщі: одна з версій