facebook

Масштабні оновлення “Дія”: які нові послуги стануть доступні з телефону

У додатку від уряду для зручності українців «Дія» з’являться нові послуги, якими будь-який громадянин зможе скористатися своїм смартфоном.

У додатку від уряду для зручності українців «Дія» з’являться нові послуги, якими будь-який громадянин зможе скористатися зі свого смартфона, про що розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у інтерв’ю “24 Каналу”.

Насамперед розширюються послуги для моряків, зокрема список звань, на які моряки можуть подати документи.

З’являться оновлення у розділі «Підприємець» — українці зможуть користуватися комплексним сервісом у рамках державної антикорупційної стратегії, яку розробляє НАЗК, що об’єднує вісім послуг для бізнесу. Це дозволить отримувати всі послуги за однією заявою, завдяки чому не потрібно буде заходити на інші сайти чи офлайн-органи.

Буде оновлено карту укриттів та пунктів незламності. На платформі стане можливим зібрати всі пункти незламності та укриття, побачити, чим вони забезпечені, ознайомитися з фотографіями та залишити фідбек.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спільно з МВС буде запущено перереєстрацію авто у «Дії». Вона дозволяє створити центрам МВС монополію на купівлю-продаж авто та дозволяє людям у форматі people-to-people купувати або продавати авто.

Дія акронім від «Держава і я» є українським електронним сервісом державних послуг, розробленим Міністерством цифрової трансформації України.

Чому не слід видаляти або встановлювати заново програму «Дія»? Справа в тому, що зараз усі державні реєстри з якими працює Дія – відключено. Раніше Мінцифри вже повідомляло про те, що програма Дія не зберігає жодних документів, а є своєрідним “вікном” у реєстри. Однак, якщо ви вирішите видалити програму або натискаєте кнопку «Вийти», ваші дані з цього телефону видаляються. Інформація у держреєстрах, звичайно ж, залишається.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Масштабні оновлення “Дія”: які нові послуги стануть доступні з телефону