facebook

Українцям із січня масштабно перерахують пенсії: кому додадуть тисячі

В Україні з 1 січня збільшать максимальну і мінімальну пенсію. Також підвищиться розмір пенсії для тих, хто виконав вимоги щодо стажу та досяг 65-річчя. Максимальна пенсія збільшиться з 20 930 до 23 610 грн. Підвищення на 2,6 тис. грн зачепить тих, кому виплати нині обмежені 10 прожитковими мінімумами.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Так, прожитковий мінімум для цієї категорії українців із січня збільшиться з 2093 до 2361 грн (таким буде мінімальний розмір пенсії), а максимальна пенсія, відповідно, – у десятикратному розмірі. Окрім того, будуть інші підвищення.

Під час розрахунку пенсії середню зарплату за три роки множать на відношення середньої зарплати по країні до середньої зарплати майбутнього пенсіонера (місяць на місяць). Суму, що вийшла, множать на кількість відпрацьованих років і на 1%.

Українець, який сплачує внески із середньої зарплати, на пенсії зможе отримувати виплату в розмірі близько 29% звичного доходу. Зараз це 4,5 тис. грн. При цьому той, хто офіційно має мінімальну зарплату, отримає пенсію у розмірі лише 2093 грн. А для того, щоб одержувати пенсію у розмірі 10 тис. грн, офіційна зарплата має становити 33,3 тис. грн. Йдеться про офіційний дохід, з якого сплачують внески.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям із січня масштабно перерахують пенсії: кому додадуть тисячі