facebook

Повістки в “Дія” з нового року: Федоров відреагував на заяву Умерова, як усе буде

Що відомо

Після тривалих публічних дискусій Міністерство оборони розпочало розгляд можливості інформувати чоловіків про необхідність з’явитися до Територіальних центрів комплектування через електронне повідомлення.

За словами міністра оборони Рустема Умерова, відомство провело аналіз різних баз даних. Зараз вирішується, як інформацію враховувати: чи це військовозобов’язаний, чи військовослужбовець, чи вже ветеран. Після обліку ці чоловіки будуть загалом розглядатися для можливості військової служби. Умеров зауважив, що це складний механізм, який потребує поетапного обговорення.

Про це повідомляє Телеграм – канал Fedorov.

Міністр вказав, що аналогічні запрошення отримають і громадяни України, які перебувають за кордоном. Поки йдеться тільки про чоловіків, і Міністерство оборони працює над високотехнологічними рішеннями, щоб забезпечити максимально цивілізований процес.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, в Україні було оголошено продовження воєнного стану, що також означає загальну мобілізацію. Перше було повідомлено, що повістки вручатимуть через систему “Дія”. Проте віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, завів гарантував, що такий підхід не буде використовуватися для вручення повісток.

В Україні розгорнулася дискусія про можливість закликати українських чоловіків, які проживають за кордоном, на військову службу. Естонія вже висловила готовність видавати біженців Україні, які обов’язкові для призову.

Згідно з українським законодавством, від призову на військову службу звільняються батьки-одиначки, батьки трьох і більше дітей, батьки дітей-інвалідів та ті, хто надає догляд за близькою людиною.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Повістки в “Дія” з нового року: Федоров відреагував на заяву Умерова, як усе буде