facebook

Мобілізація в Україні: з’ясувалося, куди можуть призвати служити обмежено придатних громадян

Мобілізація під час воєнного стану стосується усіх категорій громадян, навіть обмежено придатних. Отримати повне звільнення від служби можуть лише ті українці, які визнані за станом здоров’я непридатними до військової служби.

Як інформує “biz.today.ua”, при цьому існують певні обмеження щодо призначення обмежено придатних українців на військову службу. Їх встановлює військово-лікарська комісія в індивідуальному порядку, оскільки деякі види служби та робіт протипоказані цій категорії осіб.

За словами юристів, особи, визнані обмежено придатними до військової служби, ― непридатні до служби у високомобільних десантних військах, плавскладу, морській піхоті, спецспорудах.

За законом, особи, визнані обмежено придатними, можуть служити:

у частинах (підрозділах) забезпечення;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

у військових комісаріатах;

в установах, організаціях, навчальних закладах.

Визначення обмежено придатної до служби особи є у Положенні про військово-лікарську експертизу, затвердженому Наказом Міноборони України від 14.08.2008 № 402.

Обмежена придатність у військовий стан — це непридатність у мирний час, проте це означає, що військовозобов’язаний відстрочений від служби в армії.

Якщо обмежено придатній особі видають повістку, їй треба з’явитися у військкомат, потім на медкомісію (ВЛК), де мають видати копію постанови, з переліком тих робіт та видів служби, які протипоказані саме їй за станом здоров’я.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація в Україні: з’ясувалося, куди можуть призвати служити обмежено придатних громадян