facebook

Від таких цифр голова обертом: українцям готують штрафи до 4 млн гривень – хто може влипнути

В Україні вводять великі штрафи для працівників автошкіл


За неякісну підготовку майбутніх водіїв співробітників автошкіл штрафуватимуть та відсторонятимуть від роботи. Йдеться про штрафи до 4 мільйонів гривень. Відповідний законопроєкт ухвалила Рада у першому читанні.

На думку авторів законопроєкту під номером 7354, проблемою, яка є основою багатьох дорожньо-транспортних пригод в Україні, є недостатня якісна підготовка майбутніх водіїв в автошколах.

Внаслідок перевірок, які проводяться Міністерством внутрішніх справ, часто виявляються порушення правил навчання та перенавчання водіїв.

Також зазначаються порушення у процесі державної акредитації навчальних закладів, а також під час проведення теоретичних та практичних іспитів у регіональних сервісних центрах МВС.

“В результаті водії мають недостатні знання про правила дорожнього руху та низький рівень майстерності керування транспортним засобом. Все це негативно позначається на безпеці дорожнього руху”, – йдеться в записці пояснення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Автори запропонованого законопроєкту пропонують такі штрафи для працівників автошкіл:

За порушення під час навчання майбутніх водіїв: від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За порушення при складанні теоретичних та практичних іспитів на отримання посвідчення водія: від 1 000 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Наразі неоподатковуваний мінімум доходів громадян становить 1 342 гривні. Таким чином, розмір штрафу в першому випадку варіюватиметься від 671 000 до 1 342 000 гривень, а в другому випадку – від 1 342 000 до 4 026 000 гривень.

Крім того, співробітникам, яким буде нараховано штраф, буде заборонено працювати у сфері підготовки водіїв упродовж одного року.

Вказується, що поліція складатиме адміністративні протоколи щодо вищезгаданих порушень. Водночас, адміністративне покарання застосовуватиметься лише у разі відсутності кримінальної складової у скоєних правопорушеннях.

В іншому випадку порушники зіткнуться з більш серйозними покараннями та судовими розглядами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Від таких цифр голова обертом: українцям готують штрафи до 4 млн гривень – хто може влипнути