facebook

Долар рвонув як дикий: банки і обмінки різко змінили курс валют

І євро вже 42!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 29 грудня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,9824 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 42,2079 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Досить важливим моментом для України є той факт, з якою ціною на іноземну валюту ми увійдемо в Новий 2024 рік. Не менш важливо – яка ціна на нас чекає і протягом наступного року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Голова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Віталій Ваврищук погоджується, що одним з найбільших викликів 2024 року є це ризики, пов’язані з обсягами та стійкістю зовнішньої фінансової підтримки України.

Станом на зараз ризики суттєвого скорочення фінансової допомоги невисокі, і очікується, що Україна отримає принаймні 28-30 мільярдів доларів. Це ті обсяги підтримки, які необхідні для збалансування зовнішніх рахунків до кінця 2024 року.

Також, за словами Ваврищука, це означає, що Національний банк України і надалі матиме змогу повністю контролювати валютний ринок та навіть зможе зробити суттєві кроки у напрямку валютної лібералізації. Крім того, наразі склалися всі необхідні передумови для помірної та керованої девальвації гривні, і за прогнозами ICU, курс наприкінці 2024 року складе близько 41 гривні за долар.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар рвонув як дикий: банки і обмінки різко змінили курс валют