facebook

Чоловіків у ТЦК здадуть свої ж: в Україні запроваджують драконівську норму

Всі подробиці

Роботодавці 1 грудня 2023 мали подати списки військовозобов’язаних працівників, які у них працюють згідно з постановою КМУ №1487. Проте, як стало відомо не всі роботодавці виконали припис цієї постанови попри штрафи, які за передбачені за порушення, пише tehnofan.com.ua.

Крім того, роботодавці при прийнятті на роботу мають вимагати від працівника військово-обліковий документ та повідомляти про прийом такого працівника ТЦК. Так само відбувається і при звільненні — роботодавець має повідомити про це відповідний орган ТЦК.

Але не лише роботодавці мають вести облік військовозобов’язаних осіб. На початку 2024 року буде запущений електронний реєстр “Оберіг”. Ця система буде синхронізована з усіма держреєстрами та з податковою службою.

Це означає, що ТЦК будуть через інтернет мати змогу бачити всі дані по ту чи іншу особу, зокрема: де працює чоловік, як платить податки та чи перебуває він на військовому обліку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через це роботодавці, які не подали списки військовозобов’язаних чоловіків або прийняли його на роботу без військово-облікових документів будуть нести відповідальність у вигляді штрафних санкцій розміром від 51000 до 85000 тисяч гривень за кожну особу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чоловіків у ТЦК здадуть свої ж: в Україні запроваджують драконівську норму