facebook

Податок 18% з кожної гривні на карті: у Раді зізналися як усе буде

Офіційна інформація

Гетьманцев розставив крапки на “і” в оподаткуванні переводів з карти на карту
Глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, Данило Гетманцев, спростував інформацію про те, що в Україні будуть оподатковуватися всі перекази на рахунки фізичних осіб.

В своєму Telegram-повідомленні народний депутат зазначив, що інформація про 18% податок за кожний переказ на рахунок фізичної особи є неправдивою та поширюється “індивідуумами, які самі себе визначили експертами, у своїх спробах створення дешевого резонансу”.

“Цю ‘новину’ намагалися рознести в передноворічному вакуумі економічної інформації. Я, знаючи правду, ще раз перечитав стратегію, але очікуваного підтвердження не знайшов”, – зазначив він.

Гетманцев також висловив занепокоєння стосовно того, що такі “абсолютні неадеквати” та їхні твердження, які можуть мати проросійське походження, здатні знаходити своє місце в українському суспільстві під час тривалої війни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Чи ми настільки легковажні, щоб дозволити таким інформаційним псевдоекспертам впливати на нашу поведінку та переконання на другому році війни? Невже ми не можемо вийти з циклу легковажності та розпочати рік, де домінуватиме розумний підхід?”, – закликав він.

Раніше Анатолій Амелін, директор економічних програм аналітичного центру “Український інститут майбутнього”, повідомляв про затвердження урядом Національної стратегії доходів, яка, серед інших аспектів, передбачає оподаткування переказів з картки на картку за ставкою 18%.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Податок 18% з кожної гривні на карті: у Раді зізналися як усе буде