facebook

Стосується всіх водіїв: “Дія” на вас чекає сюрприз, готуйте гроші

Всі подробиці

З Нового Року вартість адміністративних послуг для водіїв збільшується за рішенням Уряду. Це рішення призвело до тимчасової недоступності послуг у Сервісному центрі МВС, оскільки потрібен час на внесення змін. Серед таких послуг є заміна водійських посвідчень та перереєстрація автомобілів в Дія-центрі.

Про це повідомили у сервісному центрі МВС.

Наразі послуги для водіїв в “Дії” знову працюють, пор це повідомили на офіційному каналі сервісу “Дія” в Телеграм.

Водії зможуть знову отримувати ці послуги за кілька днів, коли сервіс відновить свою роботу. Коли це станеться, користувачі отримають повідомлення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З 1 січня збільшується розмір ставки збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час першої державної реєстрації легкових автомобілів. Це пов’язано зі зростанням прожиткового мінімуму, що наразі становить 3028 гривень. Розмір цього податку залежить від прожиткового мінімуму.

Згідно з пунктом 7 статті 1 Закону України “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”, фізичні особи під час першої державної реєстрації легкового автомобіля в Україні оплачують обов’язкове державне пенсійне страхування. Варто зауважити, що ця норма не стосується автомобілів, які мають виключно електричні двигуни.

Отже, згідно з новими нормами, розмір податку встановлюється на такому рівні:

3% – якщо вартість автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня звітного року;

4% – якщо вартість автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня звітного року;

5% – якщо вартість авто перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня звітного року.

Вартість легкового автомобіля визначається за угодою купівлі-продажу, угодою міни, довідкою від органів митної служби, експертною оцінкою вартості чи іншими документами, що підтверджують цю вартість.

Незалежно від того, чи автомобіль новий чи вживаний, під час першої реєстрації в Україні, сплачується визначений податок на обов’язкове державне пенсійне страхування. Розрахунки базуються на вартості легкового автомобіля без урахування податку на додану вартість:

не перевищує або дорівнює 499 620 гривень — сплачується 3%;

більше 499 620 гривень, але не перевищує або дорівнює 878 120 гривень — сплачується 4%;

більше 878 120 гривень — сплачується 5%.

Цей податок сплачується на бюджетні рахунки, відкриті в головних управліннях Казначейства, за місцем проведення першої державної реєстрації легкового автомобіля в Україні у сервісних центрах МВС.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стосується всіх водіїв: “Дія” на вас чекає сюрприз, готуйте гроші