facebook

“Жахлива хуртовина лізе в Україну, несамовитий снігопад хлине на тлі морозу у -18 градусів”: експерти про дощ і холод

Страшне похолодання очікується в Україні вже найближчим часом. Хлинуть дощі, сніг тощо. Буде по-спражньому холодно, тому простим українцям слід належно підготуватися.

Як інформує “24”, коли та в яких областях прогнозують найбільший мінус, розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Метеорологиня розповіла, арктичний холод панує на півночі Європи. Він намагається зайти на територію нашої держави. Втім, поки тут не дають розгулятися західні повітряні потоки, які приносять атлантичне тепло й нівелюють цей холод з півночі.

У наступні дні – 4 та 5 січня – завдяки теплим повітряним масам із Заходу температура повітря буде “плюсовою” – в межах 1 – 7 градусів уночі та вдень в Україні. Проте окрім Півночі, де в цей час очікується 0 – 5 градусів морозу.

“Та це тепло пройде, і 6, 7, 8 січня знову з півночі може зайти холодне арктичне повітря, яке принесе морози. У північних, центральних і східних регіонах України найхолодніше: вночі 10 – 15, на Північному Сході місцями й до -18 – 20 градусів морозу”,– зазначила Голеня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Очікується ускладнення погоди

Додала, що у неділю та понеділок можливе ускладнення погодних умов на тлі зіткнення повітряних мас з півночі та півдня.

“В західних та північних областях будуть снігопади, хуртовини. А Південь і Схід України будуть з опадами переважно у вигляді дощу. Центр – це дощ і мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь”, – сказала метеорологиня.

Додала, що далі цей циклон переміститься на Схід, а з півночі знову може зайти холодне повітря. Тож 9 – 10 січня морози посиляться, будуть не тільки на Півночі й Заході, але і в центральних, східних та навіть південних областях.

Втім, за прогнозом синоптиків, цей період похолодання завершиться 10 січня. До середини січня прийде послаблення морозів до 0 – 5 градусів на Півночі та навіть відлига – на Півдні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Жахлива хуртовина лізе в Україну, несамовитий снігопад хлине на тлі морозу у -18 градусів”: експерти про дощ і холод