facebook

Ви їх їсте, а вони – “з’їдають” вас: які продукти скорочують ваше життя

Краще не споживати такі продукти

Харчування відіграє важливу роль у нашому здоров’ї та довголітті. Деякі продукти, які ми їмо, можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю у довгостроковій перспективі, скорочуючи наше життя.

Докладніше про те, які продукти скорочують ваше життя, інформує Eatthis.

Ультраоброблені продукти

Ультраоброблені продукти – це продукти, які пройшли значну обробку та містять велику кількість штучних інгредієнтів, таких як цукри, трансжири, консерванти та підсилювачі смаку. Вони часто містять мало поживних речовин та багато калорій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дослідження показали, що вживання ультраоброблених продуктів пов’язане з підвищеним ризиком смерті від різних захворювань, включаючи серцево-судинні захворювання, рак та діабет 2 типу.

Оброблене червоне м’ясо

Оброблене червоне м’ясо – це м’ясо, яке піддане процесу обробки, такому як консервування, копчення або додавання спецій. Воно включає такі продукти, як бекон, ковбаси, хот-доги, шинка і м’ясні делікатеси.

Дослідження показали, що вживання обробленого червоного м’яса пов’язане з підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, раку, особливо раку товстої кишки, та ранньої смерті.

Смажена їжа

Смажена їжа готується у великій кількості олії чи жиру. Вона може бути смачною, але може бути шкідливою для здоров’я.

Дослідження показали, що вживання смаженої їжі пов’язане з підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та раку.

Доданий цукор

Доданий цукор – це цукор, який додається в їжу чи напої в процесі виробництва, чи приготування. Він міститься в багатьох оброблених продуктах, таких як газовані напої, солодощі, випічка та соуси.

Дослідження показали, що вживання доданого цукру пов’язане з підвищеним ризиком розвитку ожиріння, діабету 2 типу, серцево-судинних захворювань та деяких видів раку.

Алкоголь

Алкоголь – це наркотик, який може негативно впливати на здоров’я. Навіть помірне вживання алкоголю може збільшити ризик розвитку деяких захворювань, таких як рак, серцево-судинні захворювання та захворювання печінки.

Надмірне вживання алкоголю може призвести до ще серйозніших наслідків, включаючи панкреатит, пошкодження печінки, інсульт, пошкодження мозку і навіть смерть.

Щоб зберегти здоров’я та продовжити життя, важливо обмежити споживання продуктів, перерахованих вище. Натомість слід віддавати перевагу цілісним, не обробленим продуктам, таким як фрукти, овочі, цільнозернові продукти та нежирні білки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ви їх їсте, а вони – “з’їдають” вас: які продукти скорочують ваше життя