facebook

Хапають на вулицях і тягнуть на ВЛК: у Раді оголосили “війну” диким методам ТЦК – перші подробиці

Офіційна заява

У Раді заявили, що будуть боротися із свавіллям воєнкомів на вулицях
Голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич висловився стосовно методів мобілізації та заявив, що робота над функціонуванням ТСК та СП ще не завершена.

Про це стало відомо з його інтерв’ю виданню РБК-Україна.

Зокрема він розповів журналістам, що окремі норми скандального проєкту закону про зміни до мобілізації № 10378 зазнають змін і остаточне рішення ВРУ ухвалить у вівторок, 9 січня.

А також Завітневич прокоментував випадки, коли представники ТЦК хапають на вулицях людей та тягнуть до воєнкоматів силою. Адже такі випадки, на жаль непоодинокі, небайдужі перехожі знімають відео, як чоловіків силою забирають до ТЦК просто в громадських місцях. Одне із недавніх відео було опубліковано в мережі в телеграм-каналі “Голубці з банкової”, на якому в Одесі зупинили трамвай і з нього чоловіків “пакують” в автобус.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На його думку, такі факти є порушенням закону та вимагають розслідування. Також він вказав на те, що такі факти спровоковані прогалинами у чинних механізмах мобілізації. Голова комітету сказав, що з самого початку незалежності в Україні не дійшли до питання заміни радянських підходів до мобілізації і як результат військомати застрягли на десятки років в минулому з абсолютною застарілою системою обліку мобілізаційного ресурсу та підходами щодо залучення до війська.

Одним з кроків виправлення даної ситуації було створення ТЦК та СП, зазначив Олександр Завітневич, а також розпочато впровадження системи “Оберіг”. При цьому він зауважив, ця робота ще не завершена, є низка пропозицій з вдосконалення роботи нової структури, одна з яких – виведення ТЦК та СП зі складу Сухопутних військ і передавання до Міністерства оборони України.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Хапають на вулицях і тягнуть на ВЛК: у Раді оголосили “війну” диким методам ТЦК – перші подробиці