facebook

Штраф 8500 грн і це ще не все: для водіїв готують нові покарання

Що нового

У Верховній Раді розглядається законопроєкт №11029, спрямований на посилення санкцій для водіїв, які порушують правила дорожнього руху. Ініціатори цього закону пропонують внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону “Про дорожній рух”.

Про це повідомляє сайт Вголос.

Ключовим аспектом законопроєкту є закріплення в законодавстві вимоги до водіїв використовувати шини, які відповідають встановленим стандартам, Правилам дорожнього руху та нормам технічної експлуатації. За порушення цієї вимоги передбачено адміністративні санкції: штраф у розмірі 340 гривень для власників легкових автомобілів та 1700 гривень для вантажівок, які займаються перевезеннями.

Додатково, за повторні порушення протягом 12 місяців санкції значно зростають – штраф може становити від 3400 до 8500 гривень. Також у законопроєкті передбачено можливість позбавлення водійських прав на період від 3 до 6 місяців чи адміністративний арешт тривалістю від 5 до 10 діб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У планах збільшення штрафів для порушень дорожнього руху, включаючи перевищення швидкості за статтею 121 КУпАП, зокрема для перевищень на 20 та 50 км/год. Вартість штрафів має зрости до 340 та 1700 гривень відповідно. Проте, законопроєкт №11029 також враховує введення нового методу автофіксації, який базуватиметься на середній швидкості.

Позаяк зараз існують лише пороги перевищення на 20 та 50 км/год, нова ініціатива передбачає контроль за середньою швидкістю руху. Законопроєкт також враховує розширення сфери автофіксації порушень, охоплюючи проїзд на заборонний сигнал світлофора, порушення правил зупинки та стоянки, а також інші аспекти правил дорожнього руху.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф 8500 грн і це ще не все: для водіїв готують нові покарання