facebook

Українцям тепер загрожують штрафи у 60 тисяч: за що карають у 2024 році

Подробиці

Українцям можуть запровадити штрафи від 60 тис. грн
Парламент готується прийняти за основу законопроєкт №9462 щодо вдосконалення положень про судовий контроль. Він передбачає введення штрафів від 60 тис. грн.повідомляє sud.ua.

Судам розширять можливості забезпечувати виконання судових рішень у цивільних та господарських справах, зокрема шляхом застосування штрафів від 60560 грн до 121120 грн.

У статтю 148 Цивільного кодексу запровадять нову норму, згідно з якою під час здійснення судового контролю за виконанням судового рішення суд може стягнути до доходу держбюджету з відповідача, боржника або керівника боржника (якщо боржник є юридичною особою) штраф у розмірі від 20 до 40 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Вказується, що цей розмір становить від 60 560 грн до 121 120 грн.

Якщо боржник не виконає рішення суду протягом 2 місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження є самостійною підставою для зміни способу та порядку виконання такого судового рішення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, боржнику може загрожувати стягнення з боржника суми вартості відповідного майна. Виняток становлять випадки, коли стягувач перешкоджає провадженню виконавчих дій, вартість майна неможливо визначити або майно відповідно до закону не може оцінюватися.

Вартість майна визначається відповідно до вимог Закону “Про оцінку майна, майнових прав та професійної оцінювальної діяльності в Україні”.

Судовий контроль за виконанням судових рішень у цивільних справах здійснює суд, який ухвалив судове рішення.

Суд ​​на підставі письмової заяви може зобов’язати боржника подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення у таких категоріях цивільних справ:

Трудові правовідносини;
Сімейні правовідносини;
Відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим пошкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, або шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення;
Відшкодування шкоди, заподіяної особі незаконними рішеннями, діями або бездіяльністю органу, який здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури чи суду;
Про відшкодування моральної шкоди;
захисту прав споживачів;
За захистом честі, гідності та ділової репутації;
В інших справах немайнового характеру.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям тепер загрожують штрафи у 60 тисяч: за що карають у 2024 році