facebook

“Мають подати приклад для молоді”: військові пояснили, чому блогерам не варто обурюватися на заклик прийти до ТЦК

Блогерам не варто обурюватися через пропозиції оновити дані в територіальних центрах комплектування, адже донати – це не індульгенція від виконання конституційного обов’язку.

Таку думку висловили ведучі другого випуску спільної програми Центру протидії дезінформації та Укрінформу “Про війну”.

Так, один із ведучих – лейтенант ЗСУ та заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко, коментуючи реакцію відомих блогерів на озвучений в першому випуску програми заклик до них піти оновити свої дані в ТЦК, наголосив, що блогер Волошин обурився, адже збирає для військових донати. “Вибачте, але я теж робив великі донати і не робив з цього піар. Стас “Осман” з “Айдару” робить великі донати при тому, що він в армії, купа військових робить такі донати. Це не індульгенція, є конституційний обов’язок”, – заявив Коваленко.

Також він додав, що озвучена головою Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом інформація про наявність загрози від РФ з півночі “має нагадати, що є білоруський кордон, який зараз тихий, але хтось там має бути з наших військ”.

“Щодо північного кордону немає інформаційного фону, не розповідають багато про обстріли, про ДРГ, про загрози, і люди думають, що війна у нас тільки на Донбасі і мобілізація додаткова не потрібна, і все у нас під контролем. Потрібно людям згадати, що при нарощенні загроз армії потрібні резерви, щоб контролювати безпеку, а резерви формуються з навчених людей”, – зазначив Коваленко, додавши, що інфлюєнсери мають все це розуміти і донести до людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зі свого боку, співведучий програми офіцер бригади “Азов” НГУ Дмитро з позивним “Дипломат” вважає, що треба подякувати військовим: “Луцьк, Рівне, Чернігів плюс-мінус можуть спати спокійно, принаймні спокійніше, ніж в Авдіївці чи на Запорізькому напрямку, або в Херсоні. Але це не з повітря взялося, це величезна робота величезної кількості людей”.

“Мені закидали, що деякі блогери роблять набагато більше, ніж навіть військові. Мене це взагалі шокує… Те, що блогер збирає донати, – це класно, але що ще вони повинні робити, коли в країні війна? Це абсолютно логічна і нормальна ситуація. І ніхто нікого в окопи не заганяє. Андрій сказав лише те, що блогери мають подати приклад для молоді і для збентеження нашого суспільства, щоб вони не забували про війну”, – підсумував “Дипломат”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Мають подати приклад для молоді”: військові пояснили, чому блогерам не варто обурюватися на заклик прийти до ТЦК