facebook

Netflix кусає лікті: постачальниця яєць за 17 грн для Міноборони терміново продала готелі в Хорватії і заявила в поліцію про крадіжку

Українка Тетяна Глиняна та власниця компанії “Актив компані”, скандально відома як постачальниця продуктів для ЗСУ, зокрема яєць по 17 грн, продала свої три готелі в Спліті (Хорватія) після розголосу в ЗМІ. Йдеться про продаж нею компаній, які управляли частками в готелях “Mirari”, “Ora” і “Luxe”. Глиняна передала право власності Діяну Яхєфендічу, найвідомішому підприємцю зі Спліту.

При цьому в день продажу Глиняна повідомила до поліції регіону Макарська про зникнення своєї сумки, комп’ютера та грошей. Про це йдеться в матеріалі slobodnadalmacija.hr із посиланням на господарський суд Спліту.

Також як з’ясували журналісти, Глиняна має будинок у Стомариці в Брелі, і саме в той день, коли компанії продавали (10 січня), вона “випадково та необережно залишила сумку перед своїм усамітненим будинком, яка зникла миттєво”.

У відділі поліції Спліт-Далмації зазначили, що про шахрайство повідомила сама Глиняна. Місцеві ЗМІ також дізнались у поліції, що перед будинком бачили лише вантажівку комунального підприємства, яка не має жодного відношення до зниклих речей.

За неофіційними даними, у зниклій сумці були ноутбук, USB, п’ять мобільних телефонів, особисті документи, банківські картки та сумка з 16 тис. євро, а загальна сума збитків становить 27 тис. євро, йдеться в матеріалі “Цензор.Нет”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Площа будинку скандальної українки складає 545 кв. м, де лише двір має понад 300 кв. м. Глиняна придбала його у 2016-му в чоловіка з Брели, який живе в Німеччині. Журналісти хорватського видання сумніваються, що будинок був порожнім, тому що всі вікна на горищі були відчинені, а перед будинком, “прикритим” щонайменше 10 камерами, стояла біла Toyota з українськими номерами.

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, Глиняна збудувала цілу систему заробітку на держзакупівлях для армії. Одним із джерел її збагачення могли бути тендери на воду, де вартість літра становила до 8,4-15 грн у 2022 році. Для розуміння: у 2023 році Міноборони купило воду безпосередньо в “Оболоні” лише за 3,9 грн/л.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Netflix кусає лікті: постачальниця яєць за 17 грн для Міноборони терміново продала готелі в Хорватії і заявила в поліцію про крадіжку