facebook

Біткоїн стане “убивцею” долара? У МВФ дали чітку відповідь

Біткоїн не загрожує першості американського долара як світової валюти. Витіснити американський долар із системи міжнародних платежів не вийде, оскільки криптовалюта є не грошима, а класом активів.

Про це в інтерв’ю Yahoo Finance Live заявила директорка Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва. Вона закликала розмежовувати гроші та активи.

“Коли криптовалюти є забезпеченими, інвестиції у них безпечніші. Але якщо у криптовалют немає забезпечення, інвестиції в них стають ризикованішими. Але це не зовсім гроші, а більше схоже на фонд керування капіталом”, – пояснила голова МВФ.

Крім того, Георгієва висловила незгоду з тим, що запуск у США спотових криптовалютних фондів (ETF) на базі біткоїну спровокує масове ухвалення цієї криптовалюти. Директорка МВФ вважає, що цей день настане не скоро, відповідно розмови про це безглузді.

“Я не поспішаю конвертувати свої долари в іншу валюту. Це не означає, що не слід диверсифікувати вкладення. Але я не стала б турбуватися про те, що біткоїн конкуруватиме з доларом”, – додала директорка МВФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Біткоїн стане “убивцею” долара? У МВФ дали чітку відповідь