facebook

Після першої аварії у Польщі маленька українська біженка стала інвалідом, а тепер загинула: що відомо про ДТП

Жахлива трагедія сталася у Польщі. Там 13 січня в Осовіці на швидкісній трасі S5 автомобіль Opel Astra під керуванням 69-річного громадянина Польщі виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з мікроавтобусом Mercedes Vito, в якому їхали п’ять осіб.

Внаслідок ДТП загинула 4-річна українська дівчинка та 68-річний поляк, який перебував за кермом. Мати українки, а також дружина загиблого водія зараз у лікарні.

Дівчинка поверталася після реабілітації в одній із медустанов Польщі. За півроку до загибелі дитина також потрапила в аварію і отримала тяжкі травми. Після них дівчинка стала інвалідом.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZ.UA.

Винуватець аварії їхав проти руху

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Аварія сталася у суботу, 13 січня на швидкісній трасі у місті Осовиці. За повідомленням польської поліції, водій автомобіля Opel Astra з незрозумілих причин виїхав на швидкісну трасу і 20 км їхав проти руху.

У соцмережах є відео, де видно, як машина мчить по смузі зустрічного руху. Незабаром він лоб у лоб стикається з Mercedes Vito. 69-річний порушник, поляк загинув на місці. Як потім з’ясувалося, він був п’яний і тікав від поліції.

У Mercedes перебували п’ятеро людей: українка Катерина Волкова зі своєю 4-річною дочкою Ксенією. Водій 68-річний поляк Євгеніуш Стемпень та його дружина Дорота, а також ще один пасажир. Водій та дитина отримали тяжкі травми, їх вертольотом доправили до лікарні.

Дівчинка померла наступного дня, а про смерть Євгеніуша стало відомо вранці, у понеділок, 15 січня. Мама дівчинки та дружина водія зараз перебувають у лікарні, вони також отримали травми.

Пережила аварію та стала інвалідом

Як з’ясувалося, Ксенія, яка загинула, з мамою приїхали до Польщі в березні 2022 року. З Сум вони евакуювалися через війну. Все, що вони зуміли забрати з собою – це дві валізи речей. Сім’я сподівалася знайти у Польщі спокійне та безпечне життя.

Спочатку вони мешкали в центрі для біженців, потім їм дали житло і вони переїхали до міста Бжезини.

Туди незабаром приїхали родичі родини – 47-річний батько Каті та її 17-річна сестра. Катя була вагітна і у Польщі народила другу дочку Лілію.

Маленька Ксенія підростала, вона була дуже веселою дівчинкою, вчилася малювати, любила кататись на самокаті.

Влітку 2023 року Ксенія вирушила разом із дідусем та тіткою у подорож на машині. Проте сталася трагедія, вони потрапили в ДТП. Дідусь і тітка загинули, а Ксенія зазнала тяжких травм. У неї був перелом відділу шийного хребта, перелом стегна, забій грудної клітки та хронічна дихальна недостатність.

На жаль, маленька дівчинка більше не могла ходити та пересувалася на інвалідному візку. Мама дівчинки пережила шок і дуже боялася втратити дитину. Вона залишилася із двома дітьми, одна з яких не могла ходити і навіть стояти самостійно.

Допомагати Ксенії взялися у реабілітаційному центрі. А також турботу про українку взяв на себе власник будівельних магазинів Євгеніуш Стемпень.

 

Разом із дівчинкою загинув польський меценат

У Польщі у своєму повіті Євгеніуш Стемпень був відомий як меценат. Декілька років тому він навіть отримав нагороду за свою благодійність.

Перед Новим роком він допоміг Ксенії з мамою поїхати на два тижні до реабілітаційного центру. У місті, де мешкала українська сім’я, якраз на ці дні запланували концерт при церкві, гроші від якого мали піти на допомогу Ксенії.

Однак коли меценати та українська мама з дочкою поверталися назад, жахливий випадок обірвав життя дитини.

Як написав у себе на сторінці у Facebook один із пацієнтів реабілітаційного центру Анджей Смія, незважаючи на шрами на обличчі та інвалідний візок, Ксенія завжди посміхалася.

“Ми планували зустрітися з ними влітку на курорті у червні. Але по дорозі назад вони зустріли вбивцю на дорозі”.

Як повідомили знайомі сім’ї, чоловік Катерини був на заробітках у Чехії. Для нього Євгеніуш якраз підготував роботу, він мав з’єднатися зі своїми рідними.

Зараз він уже у Польщі, йому треба займатися похороном та допомагати дружині з молодшою дочкою.

Сама Катя, за словами знайомих, перебуває у тяжкому моральному стані. Останні півроку для неї були й так дуже тяжкими – смерть рідних та травми старшої доньки, яка тепер не могла бути жодної хвилини без сторонньої допомоги. А також у сім’ї підростає молодша дівчинка, якій потрібен догляд та увага.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Після першої аварії у Польщі маленька українська біженка стала інвалідом, а тепер загинула: що відомо про ДТП