facebook

“Повістки вручатимуть за новою системою прямо у цих місцях, ухилянтів чекає несподіваний сюрприз”: мобілізація триває

Новий закон про створення єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних не вирішує проблему вручення повісток на вулицях та інших громадських місцях співробітниками ТЦК та СП.

“Якщо в ТЦК немає інформації про людину, в інших інстанціях її також може не бути. До прикладу, невідомо, де людина реально проживає, не їздила за кордон тощо. Тому її треба спочатку фізично знайти. А значить – рейди, безперечно, триватимуть”, – вважає кандидат юридичних наук Денис Головін.

Як інформує “Апостроф”, політолог Олег Лісний, своєю чергою, наводить із цього приводу цікаву аналогію: “У вас є стара улюблена відеокасета, і ви хочете її оцифрувати. Вам у будь-якому разі треба прийти з нею до фахівця. На самому початку фізична присутність військовозобов’язаного, на якого ще немає у реєстрі даних – обов’язкова”.

Коли закон №10062 може набути чинності – незрозуміло, адже його ще навіть ще підписав голова Верховної ради, не кажучи вже за президента. Адже головне – сам по собі він малофункціональний.

“Закон про єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних повинен був йти у зв’язці з новим законом про мобілізацію. Їх підганяли один до одного. Але, як ми знаємо, мобілізаційний закон повернули, і тепер перспективи його ухвалення з усіма правками не цілком зрозумілі. Спочатку треба сказати “а”, а потім – “б”, – розповідає співробітник одного з міських ТЦК та СП на ім’я Вадим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він зазначає, що закон про реєстр лише полегшує мобілізацію, й не більше. А ось повістки на вулицях та в інших місцях все одно продовжуватимуть вручати, – підкреслив працівник військкомату.

У Міноборони України наголосили, що “Україна має збільшувати власні потужності оборонних підприємств”.

Як інформує “ТСН”, в Україні зміняться правила бронювання військовозобов’язаних працівників оборонно-промислового комплексу (ОПК).

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмиков.

“Україна має збільшувати власні потужності виробництва зброї, техніки та обладнання. Тож підприємства оборонно-промислового комплексу мають працювати під час війни як годинник і нарощувати об’єми виробництва. Саме це питання вирішують зміни до постанови Уряду №76 від 27 січня 2023 року”, – написала вона у соціальних мережах.

За її словами, відтепер військовозобов’язані працівники підприємств, установ та організацій, визначених Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості критично важливими у сфері оборонно-промислового комплексу, бронюються:

незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності;

без обмежень щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Повістки вручатимуть за новою системою прямо у цих місцях, ухилянтів чекає несподіваний сюрприз”: мобілізація триває