facebook

Штрафануть усіх, хто є в машині: водіїв попередили, за що зараз можна нарватися

Детальна інформація

Водіїв штрафуватимуть за паски безпеки
Багато водіїв не приділяють уваги тому, чи мають пасажири пристебнуті ремені безпеки. Але не кожен водій усвідомлює, що він несе особисту відповідальність не лише за власне непристебнуте використання ременів безпеки, але й за перевезення пасажирів без їх використання, пише mmr.net.ua.

Правила дорожнього руху чітко визначають, що пасажир повинен користуватися ременями безпеки там, де вони передбачені конструкцією транспортного засобу (пункт 5.1.б Правил дорожнього руху). Водіям також обов’язково використовувати ремені безпеки і не перевозити непристебнутих пасажирів (пункт 2.3.в Правил дорожнього руху).

За порушення правил використання ременів безпеки передбачено штраф у розмірі 510 гривень (частина 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Штраф може бути накладений як на водія, який перевозив непристебнутого пасажира, так і на самого пасажира, який перебував у транспортному засобі без використання ременів безпеки.

Якщо поліція виявить факти перевезення пасажирів без використання ременів безпеки під час розгляду дорожньо-транспортної пригоди, водій може отримати судимість згідно зі статтею 286 Кримінального кодексу, зауважують юристи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штрафануть усіх, хто є в машині: водіїв попередили, за що зараз можна нарватися