facebook

Офіційно відкупитися від мобілізації: озвучено суму $10 тисяч

З’явилися деталі

Українцям хочуть дати можливість офіційно відкупитись від мобілізації
У парламенті активно готують новий законопроєкт щодо внесення змін до мобілізації. Бронь зараз можуть отримати лише співробітники критично важливих підприємств. Але голова комітету Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха поділився з виданням Фокус, що обговорюється варіант запровадження фіксованої ставки за бронь від мобілізації.

Крім 1,5% військового збору та всіх податків, влада хоче додати бізнесу фіксовану та щомісячну ставку за бронь. Схожі правила хочуть запровадити й для ФОПів.

На думку законодавців, щомісячний платіж за броню має становити щонайменше 40 000 гривень. Але ця сума може бути $10 тисяч.

Наприклад, є ідея запровадити ставку від 5000 до 50 тис. грн. Можливо, цей варіант не пройде і для ФОП застосують інший підхід.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Депутат поділився, що деякі чиновники стверджують, що ставку меншу, ніж 40 тис. грн, безглуздо вводити. Начебто тоді це дасть мале наповнення бюджету.

При цьому представники великих підприємств із сотнями працівників стверджують, що планку 6 тисяч гривень вони не витягнуть.

Наталуха зазначив, що у воєнний час доводиться приймати непопулярні рішення та всім категоріям суспільства догодити неможливо.

Наразі ФОП мають право на бронь за рішенням Кабміну України за умови виконання оборонного замовлення або інших робіт для органів місцевої влади та військових адміністрацій. Це право має документально підтверджуватись.

При цьому президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, коментуючи можливе введення ставки броні від мобілізації, стверджує, що є люди, які готові платити ТЦК до 10 тисяч доларів за відстрочку від мобілізації.

Він зазначив, що вже неодноразово фіксувалися випадки, коли чоловіки шахраям платять тисячі доларів за нелегальне переправлення через кордон до сусідніх європейських країн, але їх ловлять прикордонники.

Воскобійник зазначив, що такі випадки дають зрозуміти, що не усі чоловіки в Україні готові воювати. Тому він вважає, що буде правильним, якщо такі громадяни платитимуть державі офіційно за свою броню і ці гроші підуть до бюджету країни, а не ділкам.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Офіційно відкупитися від мобілізації: озвучено суму $10 тисяч