facebook

Вводять штраф у 12750 грн для чоловіків: тепер треба бути дуже обережним

Подробиці

Українцям розповіли про штрафи за риболовлю
Низькі суми штрафів не спонукають до припинення незаконного рибальства. А от якщо їх збільшити, то і бюджет наповниться, і риби на столах в українців стане більше. Такою метою в Уряді пояснили необхідність схвалення проекту «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування» (№10433).

Зокрема, проектом пропонується посилити відповідальність за некваліфіковане порушення правил рибальства (ст.85 КпАП), піднявши штраф із максимальних на сьогодні 170 грн. до 40—150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680—2550 грн.).

Якщо порушення буде визнано грубим, тобто підпадає під розширений перелік ознак, як-от «приховування та/ або перевищення обсягів добування (вилову) водних біоресурсів під час здійснення любительського рибальства», штраф зросте до 200—500 н.м.д.г. (3400—8500 грн.) з конфіскацією знарядь лову, засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих (виловлених) водних біоресурсів.

До речі, цим самим проектом пропонується зупинити видачу рибальських квитків на час воєнного стану та рік після його скасування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також з’явиться нова частина, яка визначить ще більше стягнення за повторне протягом року грубе порушення правил: від 400 до 750 н.м.д.г. (від 6800 до 12750 грн.).

Крім того, посадові особи органів рибоохорони отримають право на адміністративне затримання порушників та доставлення їх до правоохоронних органів чи сільради для встановлення особи та складення протоколу.

В Уряді порахували, що цей закон дозволить збільшити споживання риби українцями з 11 кг на рік у цьому році до 16,2 кг у 2028-му.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вводять штраф у 12750 грн для чоловіків: тепер треба бути дуже обережним