facebook

Поміняв долари – заблокували рахунок: нова напасть для українців

Обмін валюти через криптобот закінчився блокуванням картки

Клієнту “Сенс Банку” заблокували рахунок після того, як він за допомогою спеціалізованого криптобота обміняв долари на гривні, пише Оглядач.

Виявилося, що на переказ поскаржилися і банк після запиту кіберполіції заблокував рахунок.

ID231205000094 нібито на шахрайські дії за платіж у 3017.7 грн. Обмінювався в CryptoBot з особистої картки. Віддав людині долари, отримав гривні. не пропонував, обдурити там не вийде”, – написав клієнт банку у спеціалізованому форумі Мінфін.

Після звернення клієнта працівники “Сенс Банку” провели додаткову перевірку та з’ясували, що до їхнього клієнта претензій у кіберполіції немає. Рахунок розблокували.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Справді, з боку кіберполіції до вас немає жодних претензій, що також додатково було підтверджено службою безпеки нашого банку. Тому ваш обліковий запис було розблоковано, і ви знову можете скористатися послугами та продуктами нашого банку”, – написав він.

Зазначимо, що на сьогоднішній день шахраї крадуть гроші українців і одразу купують криптовалюту. Діє налагоджена схема: з карти жертви гроші переказують одразу на рахунок того українця, який продає криптовалюту. Він, нічого не підозрюючи, продає, наприклад, частину свого біткоїну. Отримує на картку гривню. Однак потім його рахунок блокує банк.

“Я продав криптовалюту на 10 тис. грн. Я не встиг витратити гроші, а мій рахунок заблокували нібито за шахрайські дії. Я звернувся до ПриватБанку, а мені тепер кажуть, що потрібне або рішення суду, або щоб я повернув гроші жертві”, – поскаржився один із українців.

Таких історій – сотні. Банки у своїй керуються чинними правилами.

Якщо під час перевірки виявляється, що справді жертва схеми переказувала на рахунок у банку гроші, такий рахунок заморозять. Знаючи це, шахраї користуються чужими рахунками, власники яких думають, що вони беруть участь не у відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом, а лише продають свою криптовалюту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Поміняв долари – заблокували рахунок: нова напасть для українців