facebook

Курс долара на весь 2024 рік: у НБУ розповіли, що буде з валютою

Який прогноз

Що буде з курсом долара до кінця 2024 року
Після того, як НБУ з жовтня 2023 року приступив до режиму “керованої гнучкості”, курс української валюти до американського долара почав змінюватися в залежності від ситуації на ринку. У 2024 році коливання можуть бути більшими. Про це повідомляє Національний банк України.

У міру формування належних передумов НБУ поступово дозволятиме все більші курсові коливання відповідно до зміни ринкової кон’юнктури.

Як повідомили в НБУ, збільшення гнучкості курсу є необхідним кроком для відновлення його ролі як засобу адаптації економіки до зовнішніх та внутрішніх шоків.

За даними центробанку, після переходу в режим гнучкості, що управляється, суттєво збільшилися обсяги операцій банків без участі НБУ. Це говорить про збільшення глибини міжбанківського валютного ринку, а, відповідно, і посилення його стійкості до ситуаційних факторів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У той же час, незважаючи на перехід до режиму гнучкості, забезпечення курсової стійкості залишається основним засобом НБУ для досягнення інфляційних цілей і підтримки макрофінансової стабільності.

НБУ зберігає присутність на валютному ринку та компенсує структурний дефіцит на ньому, дозволяючи курсу коливатися в обидві сторони під впливом ситуативних змін у попиті та пропозиції валюти.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Курс долара на весь 2024 рік: у НБУ розповіли, що буде з валютою