facebook

Вчені виявили в галактиці Чумацький Шлях об’єкт, який є небезпечним для Землі

Вчені повідомили, що в Космосі знаходиться потенційно небезпечний об’єкт, який був виявлений за допомогою великого телескопа.

Вчені повідомили, що в нашій галактиці Чумацький Шлях є потрійна система 2XMM J160050.7-514245, потенційно небезпечна для Землі. Виявлена вона була за допомогою телескопа, який знаходиться на відстані приблизно 2,4 кілопарсека від Землі.

Ця зоряна система добігає кінця свого життєвого існування, і виділяє величезну кількість космічного пилу, що роздувається в галактику потужним зоряним вітром через високошвидкісне обертання зірок. Швидкість зіркових вітрів в системі оцінюється близько 3400 км / с, а сам пиловий шлейф поширюється зі швидкістю приблизно 570 км / с.

На думку астрономів, зірки подвійної системи обертаються так швидко, що розривають одна одну, і знаходяться на порозі потужного вибуху наднової. Такий спалах може загрожувати зоряним системам, які знаходяться поблизу, а згодом на їх місці часто утворюється чорна діра.

Якщо наша Сонячна система буде стояти на шляху зоряного вітру, що несе смертоносне гамма-випромінювання, то Земля втратить захисний озоновий шар, а все життя буде знищене. Але за розрахунками астрономів, це станеться не скоро.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені виявили в галактиці Чумацький Шлях об’єкт, який є небезпечним для Землі