facebook

Долар скотився в прірву: банки і обмінки знову змінили курс валют на понеділок

А от євро ще тримає “верх”!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 5 лютого, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,5698 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 40,8797 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Не довго долар утримував верх над гривнею. А от євро ще трохи бориться за свої позиції. При цьому, фінансові експерти вважають, що найближчий тиждень на валютному ринку України мине у форматі корекції курсів як долара, так і євро. Кінець січня – це період, коли відіграли своє три основних «збудники» валютних котирувань на нашому ринку, не рахуючи вже «майже вічного» для українського міжбанку чинника — інтервенцій НБУ та цінників при їх проведенні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Регулятори всіх рівнів – Єдиний центральний банк, Федеральна резервна система і наш Національний банк зберегли свої ставки на існуючих, поточних рівнях. Але мотиви цих рішень були різними. Європейський Центробанк і Федрезерв дозволили собі паузу, щоб оцінити інфляційні процеси в Євросоюзі та США. Для них головним фактором є закріплення здобутків у боротьбі зі стрімким зростанням цін.

Національний банк України ж не має можливості впливати на частину діючих зараз інфляційних чинників. Наприклад, той самий мораторій уряду на підвищення цін на послуги ЖКГ або обсяг руйнувань критичної інфраструктури в умовах війни, витрати на відновлення якої, зрештою, ляжуть на споживача у вигляді повзучого зростання цін.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар скотився в прірву: банки і обмінки знову змінили курс валют на понеділок