facebook

Українці вже бояться відкривати “Дію”, що нового запустили

Повістки, військовий квиток, оновлені карти: подробиці

Прес-служба міністерства дала остаточну відповідь щодо повісток через додаток
У Мінцифри розповіли, що у додатку “Дія” не буде ані повісток, ані військового квитка, ані електронного кабінету призовника. У той же час міністерство працює над запровадженням військового квитка, але він не буде в додатку.

Інформаційну систему на базі Міноборони буде створено окремо. “Повісток у “Дії” не буде теж”, – розставили всі крапки над “і” у прес-службі Мінцифри.

У додатку з’явилася нова послуга “Карта укриттів” – вона дозволяє знайти безпечне місце під час тривоги.

“Знайдіть безпечне місце під час повітряних тривог швидко та зручно на новій інтерактивній карті укриттів у “Дія”. А ще переглядайте адресу, вид укриття, його рейтинг та фото. Дізнайтесь інформацію про доступ та скільки людей воно вміщує.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найближче укриття закрите? Про це також зможете повідомити у Карті укриттів. Відгуки передадуть до органів місцевого самоврядування”, – йдеться у повідомленні прес-служби “Дія”.

Щоб знайти найближче укриття в “Дії”: відкрийте “Дію” – Незламність – показати найближчі (надайте доступ до своєї геолокації) – укриття виберіть потрібне укриття на карті – прокладіть маршрут.

“А ще застосовуйте фільтри, якщо ви хочете вказати необхідні параметри. Наприклад, шукаєте укриття для людей з інвалідністю. Обов’язково завантажте карту вашої області, щоб у разі небезпеки вона була під рукою. Так зможете шукати укриття навіть без доступу до зв’язку або Інтернету”, – розповіли всім українцям.

Водночас, повідомляється, що з міркувань безпеки укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях у додатку недоступні. Але їх адреси можна дізнатись в органах місцевого самоврядування.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці вже бояться відкривати “Дію”, що нового запустили