facebook

Штраф та позбавлення прав за «Моргання» Фарами: кому з водіїв загрожує покарання

Українські водії стикаються з новими викликами під час перетину кордону через закордонні правила дорожнього руху. Наприклад, в Польщі можна отримати великий штраф і навіть втратити права за невинне «моргання» фарами. Цей випадок описали в Авто24.

Повідомляється, що інцидент трапився поблизу Кракова. Українець вирішив попередити інших водіїв про патруль поліції, «мигнувши» світлотехнікою. Внаслідок цього польські правоохоронці зупинили чоловіка та на нього було накладено штраф у розмірі 200 злотих, що становить приблизно 1870 гривень.

Оскільки водій мав польські права, він додатково отримав 4 штрафні бали. Згідно з місцевими законами, якщо автомобіліст накопичить за 12 місяців 24 штрафні бали, то його ліцензія водія анулюється. У українця на момент останнього стягнення було вже 22 бали. У результаті йому довелося стати пішоходом.

Також відомо, що штрафні бали в Польщі українці можуть отримати, маючи лише українські права. Це стосується випадків, коли наші співвітчизники оформлюють PESEL (національний ідентифікаційний номер). Поліція використовує його для ідентифікації іноземців, щоб притягати їх до відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, та отримуй більше свіжих новин!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф та позбавлення прав за «Моргання» Фарами: кому з водіїв загрожує покарання