facebook

Психологи і терапевти дали список порад, який, на їхню думку, може принести користь усім, в кого нелегкий період в житті

10 життєвих порад від психологів.

Психологи і терапевти дали список порад, який, на їхню думку, може принести користь усім, в кого нелегкий період в житті

Життя важке – це факт. Час від часу ми всі переживаємо непрості періоди, будь то на роботі, у наших взаєминах або у власній душі. Ми збиваємося зі шляху, не можемо знайти виходу з важкої ситуації. Іноді, однак, все, чого ми насправді потребуємо, – це погляд зовні – це просто порада, щоб дати нам правильний напрямок дій. Отже, психологи і терапевти дали список порад, який, на їхню думку, може принести користь усім.:

Не сприймайте серйозно власні думки

Наші думки можуть змусити нас іноді зовсім забути про здоровий глузд, але справа в тому, що це лише думки. І ми дійсно не повинні сприймати їх так серйозно. Думки – це не факти. І вони не є загрозами. Вони, ну, просто думки. Якщо ми навчимося робити крок назад і спостерігати за ними замість того, щоб перейматися ними або боротися з ними, наше життя відразу покращиться. І навіть якщо ваша думка 100% вірна, запитайте себе, чи взаємодія з нею допомагає вам, чи це приносить більше проблем і страждань.

Це не ваша провина

Іноді ми не можемо не образитися на холодність свого партнера або не турбуватися про те, що друг не передзвонює. Проте важливо усвідомлювати, що це не завжди наша вина. Ваша дитина- підліток поводиться так, ніби вас ненавидить? Це не ваша провина. Вони переживають складний період, для якого типовим виявом є злість. Ваш чоловік сердиться, коли приходить з роботи пізно? Це теж не ваша провина. Не сприймайте такі речі особисто, спробуйте бути більш розуміючою і ваші відносини з близькими налагодяться..

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Знайдіть спосіб розслаблення

Нас настільки затягує гонка під назвою життя, що ми забуваємо зупинитися і відпочити. Треба навчитися розслабитися. Подивіться в дзеркало, розслабте м’язи обличчя, розслабте плечі. Якщо правильно розслабити тіло, адреналін перестане виділятися, стрес відступить на задній план, і ви зможете усвідомити проблему. В житті завжди будуть стресові ситуації, але якщо ви зумієте знайти метод зниження напруги, то ваш мозок зможе прийняти правильне рішення.

Дозвольте собі допомогу

Це правда, що ми є нашим найгіршим критиком самі собі, тому що ми часто маємо нездійсненні очікування. Але це важливо знати, що просити допомоги – це абсолютно нормально. Картати себе за те, що вам потрібна допомога – це просто подвійне зло. Вам і так уже важко, а ви ще й робите гірше.

Це добре, що вам потрібна допомога – це абсолютно людський досвід

Турбуйтеся про себе

Найбільш популярна професійна порада – турбуйтеся про себе. Кожен психолог переконаний – турбота і увага до себе самого завжди дає позитивні плоди. Приклади такої турботи: масаж, час із друзями, заняття йогою, дрімота. Все, що змушує вас відчувати себе краще і є корисним для вас, є корисним і для вашого психологічного стану.

Коли люди кажуть вам, хто вони, вірте їм!

Відносини інколи важко підтримувати, будь то шлюб, дружба або навіть між матір’ю та дочкою. Але ми можемо зробити їх набагато простішими для себе, просто вислуховуючи один одного. Коли хтось каже, що це не найкращий час для початку відносин, бо життя занадто складне – не наполягайте на таких відносинах. Аналогічно, якщо друг або член сім’ї постійно забуває день вашого народження або ігнорує інші важливі події – відпустіть ці відносини.. Повірте, що вони будуть і надалі такими самими по відношенню до вас, пропустіть такі відносини і рухайтеся далі.

Відчуйте свої почуття

Багато хто з нас вміє майстерно ховатися від своїх почуттів або відкидають їх. Але насправді ми повинні робити протилежне. Хоча ви, можливо, не захочете концентруватися на кожному почутті, але проаналізуйте, що дійсно вас хвилює в глибині душі. Назвіть свої почуття (наприклад, гнів, смуток, страх тощо) і нагадайте, собі, що ви маєте право на ці почуття”, – говорить психотерапевт. “Почуття схожі на моляри: здорові, коли вони проникають на поверхню і набагато важче мати справу, якщо вони сховані глибоко всередині”, – підсумовує вона.

Давайте собі поради

Ми є експертами, коли потрібно заспокоїти та підтримати наших друзів, але повністю безсилі, коли справа доходить до того, щоб допомогти собі в складний час. Тому ми повинні користуватися порадами, які ми дамо другові в тій же ситуації. Ми краще приступаємо до вирішення проблеми, якщо вона трапилась з кимось. Коли мова йде про нас, це може стати таким стресом, що ми не можемо мислити ясно, тому подумайте, що б ви порадили подрузі?

Зробіть все можливе, щоб залишилося бажання приймати і вчитися

Ми всі прагнемо бути кращими людьми. Ми хочемо бути добрими, терплячими, працьовитими, впевненими, веселими, приємними. Але як це виснажливо і нереально? Настав час, коли ми обмежуємо цей список і прагнемо вчитися і вдосконалюватися. Ви не будете ідеальними у всьому, потрібно зосередитись на прогресі, а не на досконалості.

Вмійте собі поспівчувати

Ми присвячуємо багато часу і енергії, щоб прийти на допомогу нашим близьким, але ми не приділяємо собі такої ж необхідної уваги. Настав час, коли треба вміти пожаліти і себе. Ви ніколи не відчуєте трансформацію протягом однієї ночі, але, будучи прихильником мислення, відчуття та виконання речей по-різному, дозволить отримати інший результат. Вчіться припиняти негативний діалог з самим собою – це навчить вам стати все більш прийнятним та співчутливим щодо себе.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Психологи і терапевти дали список порад, який, на їхню думку, може принести користь усім, в кого нелегкий період в житті