facebook

Увага батьки: вже з 25 березня у школах все почнеться, ваше життя більше не буде колишнім

Всі подробиці

Починаючи з 25 березня, школи Києва розпочнуть прийом заяв на вступ до перших класів, що є важливим кроком для батьків малюків. Цей процес почнеться раніше, ніж зазвичай, а саме під час весняних канікул і триватиме до 31 травня. Заяви прийматимуться особисто, електронно або навіть поштою, підтвердив це заступник голови КМДА, Валентин Мондриївський.

Про це повідомили у КМДА.

“Безпека у навчальних закладах для учнів і вчителів є однією з найважливіших умов. Завдяки наявності достатньої кількості приміщень у школах Києва, у цьому навчальному році понад 186 тисяч учнів, з яких майже 24 тисячі є першокласниками, можуть навчатися очно”, – підкреслив він.

Мондриївський зауважив, що для вступу до першого класу потрібно подати лише заяву одного з батьків, яку можна надіслати особисто, відсканувавши або надіславши електронно на адресу школи. Оригінали документів, включаючи медичні довідки, можна буде представити пізніше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пільги на вступ до перших класів розповсюджуються також на дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей працівників освітніх закладів і дітей, у яких вже є брат чи сестра, що навчаються в обраній школі.

“Важливо відзначити, що окрім перелічених умов, немає інших критеріїв для пріоритетного вступу до перших класів. Будь-які фінансові внески в фонди, які співпрацюють з навчальними закладами, є добровільними і не гарантують вступу до школи. Більше того, у випадку спроби батьків “продати” місце у школі, раджу звертатися до правоохоронних органів з повідомленням про корупційні дії”, – підкреслив Мондриївський.

За його словами, школи Києва вже забезпечені всім необхідним і будуть і надалі отримувати необхідне обладнання та матеріальні ресурси, а епоха “зборів на штори” має остаточно завершитися.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Увага батьки: вже з 25 березня у школах все почнеться, ваше життя більше не буде колишнім