facebook

“В Україну суне шалена погода, прогноз спричинив тривогу навіть у синоптиків”: де буде мороз у -25 градусів і снігопад?

Почалася весна, і синоптики повідомляють українцям про погоду, до якої нам слід готуватися. Раніше найнижча температура, яку фіксували у місяці березні за всю історію спостережень сягала -31 градусу холоду. Чи треба чекати похолодання й цього разу, сповістили фахівці.

У березні в Україні ще буде мокрий сніг

Як інформує “УНІАН”, на початку березня погоду в Україні формуватиме антициклон, тому буде сухо та тепло, однак потім погода дещо зміниться: очікується похолодання, а згодом – дощі та навіть мокрий сніг. Про це у коментарі розповів синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

Орієнтовно, після 5 березня температура повітря в Україні знизиться на 3-7 градусів, проте все ще перевищуватиме кліматичну норму. Вночі похолоднішає до -2…-7°С, але день завдяки сонячній погоді повітря прогріватиметься до +3…+8°С, на Закарпатті – до +10°С.

“Перебудова синоптичних процесів відбудеться у другій декаді березня”, – прогнозує Ігор Кібальчич. У цей час очікується загострення атмосферних фронтів, а отже ймовірність дощів, подекуди з мокрим снігом, зросте. Температурний фон залишиться високим, ночі помітно стануть теплішими завдяки щільнішій хмарності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У третій декаді березня повторюваність опадів збільшиться, особливо у західних, північних та центральних регіонах України. Загалом, за даними синоптика, низький тиск та атмосферні фронти охоплять більшу частину Південної та Східної Європи.

Погода у березні – прогноз Укргідрометцентру

Очікується, що цьогорічний березень в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму. Середня за місяць температура становитиме +1…+7 градусів. Кількість опадів по всій країні прогнозується у межах норми.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“В Україну суне шалена погода, прогноз спричинив тривогу навіть у синоптиків”: де буде мороз у -25 градусів і снігопад?