facebook

Батьки, “муштруйте” дітей: у Раді схвалили видачу грантів на вищу освіту – подробиці

Кого підтримає держава

Українські студенти отримають гранти на навчання
Вже у 2024 році найстаранніші учні зможуть розраховувати на державні гранти на здобуття вищої освіти, що передбачає новий законопроект, схвалений Комітетом молоді та спорту. Про це повідомляється у телеграм-каналі Верховної Ради.

Освітній комітет рекомендував прийняти за основу законопроект №10399, в якому йдеться про державне фінансування українців, які готуються здобувати вищу освіту. Зокрема, документ покликаний підвищити ефективність використання державних коштів, спрямованих для отримувачів освіти у ВНЗ, а також вплинути на механізм розподілу державних грошей. Крім того, це дозволить студентам отримати нове джерело фінансування їхнього навчання.

Варто зазначити, що сума гранту, на яку зможуть розраховувати його отримувачі, безпосередньо залежатиме від балів ЗНО. У Міносвіти стверджують, що у випадках, коли грантових коштів не вистачатиме на оплату всього навчання, студенти матимуть можливість скористатися пільговими кредитами або покрити різницю власними грошима. Крім того, для вразливих категорій населення діятимуть соціальні гранти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Очікується, що грантова система навчання допоможе залучити до навчання більшу кількість абітурієнтів, які потребують державної фінансової підтримки. Але також пріоритетними для держави стануть такі професії, як учитель, лікар, і ті, які зможуть надалі підтримувати економічний сектор держави. Для студентів, які отримують такі спеціальності, гарантуватимуться перші робочі місця.

Ця система фінансової підтримки абітурієнтів може почати працювати вже з нового навчального року, тобто з вересня. При цьому чинних студентів грантова система вже не торкнеться.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Батьки, “муштруйте” дітей: у Раді схвалили видачу грантів на вищу освіту – подробиці