facebook

«500 гривень і то мало», – вчителька англійської розділила українців думками, скільки має коштувати репетиторство

Вона дивується, звідки беруться суми 70, 100 або 150 гривень

Репетиторка з англійської мови Наталія Моргунець розповіла, що додатковий урок має коштувати мінімум 500 гривень.

За її словами, потрібно цінувати свій час на підготовку до занять, оплату платформ і програм для викладання, матеріалів та податків. Вона запевняє, що якщо ставити розумні ціни за уроки, то студенти не будуть бігати від одного викладача до іншого.

Про це Моргунець написала у Facebook.

Вона дивується, звідки беруться суми 70, 100 або 150 гривень, яких не існує вже років 12.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Репетиторка закликала колег не псувати життя собі й іншим викладачам.

Вона додала, що також крім часу і коштів на підготовку до уроків потрібно враховувати й інші потреби, зокрема оплата комунальних та послуг краси. Моргунець зауважила, що викладачам варто навчитися працювати правильно й вони матимуть достойну зарплату та спокійне життя.

Деякі користувачі соцмережі підтримали репетиторку, зазначивши, що за якісні знання потрібно платити відповідну вартість:

Я працюю за чеком 800 грн/год. Запрошую на консультацію тих, хто мовчки заздрить автору допису і виправдовує себе тим, що «у людей нема грошей» або “та що подумають люди.

 

По досвіду скажу, що люди, які шукають і знаходять подешевше, взагалі не або менше цінують мою роботу, як репетитора. Постійно переносять, запізнюються, не виконують належно завдання, не готуються до занять. Тому висока ціна — це гарантія відповідальності учнів та репетиторів за навчання.

 

Шикарний пост! Я репетитор хімії. Зараз заняття 400грн/год. І є багато учнів! Треба цінувати себе.

Проте знайшлись ті, хто не погоджується з її думкою і говорить, що не в усіх є можливість платити стільки грошей за додаткові уроки:

Я не розумію в чому проблема ставити свій цінник і шукати свого клієнта. Я мама двох малих дітей і мені дорого платити 500 грн за один урок. Я сама викладаю італійську мову для початкових рівнів і беру 250 грн, хоча я знаю викладача італійської який бере 35 € за годину. І в нього, і в мене є клієнти. Але це різні клієнти і в них різний запит і платоспроможність.

 

З Вашої логіки, якщо людина має достатньо грошей для уроків по 500 грн в Україні, то вона може вчитися, якщо ні, то нехай й далі лише мріє про уроки? Я принципово для українців кажу меншу ціну, а для іноземців – більшу і в іноземній валюті

 

Моя думка, як мами двох дітей, маркетолога за спеціальністю та людини, яка користується послугами репетиторів. Принципово не піду на заняття понад 250 грн, питання не в можливостях. Особисто я не хочу, щоб дітей вчили ходячі гаманці без будь-яких інших цінностей. Якщо людина не розуміє, що сьогодні 200-250грн – це ціна для більшості на межі, нехай працює зі своїм заможним сегментом. Там інші цінності, інше ставлення до життя, пріоритети та настанови. Нехай вчить дітей, батькам яких ок. Я від такого своїх дітей хочу обмежити.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«500 гривень і то мало», – вчителька англійської розділила українців думками, скільки має коштувати репетиторство