facebook

Сам з’явився в ТЦК стати на облік: у результаті потрапив на суд і термін в три роки

Подробиці

Чоловік, який сам прийшов до ТЦК, отримав вирок суду
У Луцьку до трьох років позбавлення волі засуджено чоловіка, який відмовився від мобілізації. Підсудний сам прийшов до ТЦК, щоб зареєструватись, а коли йому дали повістку – ухилився від мобілізації, йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

За даними суду, підозрюваний працює далекобійником. Його визнали придатним до служби в армії і в травні 2023 року дали повістку, проте чоловік ухилився від мобілізації. На суді підозрюваний вину визнав частково. Він заявив, що сам прийшов до ТЦК у Луцьку, оскільки хотів зареєструватися у місті, де батьки мають квартиру. Перед тим підсудний жив на Рівненщині, де отримав повістку.

Підсудний заявив, що ухилився від мобілізації, тому що “він був на обліку в ТЦК в іншій області та вважає, що у Луцьку повістку йому дали незаконно”. Також він додав, що закінчував академію внутрішніх військ МВС України та має офіцерське звання, що нібито мали врахувати у військкоматі. Повістку він узяв, бо нібито його залякали.

Співробітниця військкомату на суді заявила, що підсудний справді сам прийшов до ТЦК, щоб прописатися у Луцьку. Тоді він пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації, після чого йому вручили повістку.

“Переживання обвинуваченого на обліку в іншому ТЦК не є перешкодою для вручення повістки, оскільки у триденний термін ТЦК має бути повідомлено про те, що обвинувачений призваний на військову службу”, – йдеться у поясненні свідка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона додала, що “військовий призов щодо рядового та офіцерського складу не відрізняється”. Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ. Його засудили до трьох років позбавлення волі. Вирок можна оскаржити до апеляційного суду.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Сам з’явився в ТЦК стати на облік: у результаті потрапив на суд і термін в три роки