facebook

“В ці області України суне реальний холод, прогноз насторожив навіть синоптиків”: де буде мороз у -20 градусів і снігопад?

Через похолодання та дію антициклону, ніч на 8 березня буде для декого занадто морозною, проте день абсолютно всім подарує відчуття весни. Раніше синоптики у попередні десятиліття фіксували мінімальну температуру в березні у -31 градус морозу. Експерти сказали, чого чекати цього року.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталка Діденко, на своїй сторінці в facebook, надала оптимістичний прогноз погоди на 8 березня. За її словами, завтра по всій країні буде сонячно та сухо, тому плануйте день таким чином, щоб хоча б невеликий період часу провести на свіжому повітрі.

“Завтра буде сонячно! 8-го березня в більшості областей України — сонячно, сухо, тому зустрічі, принаймні короткочасні, плануйте завтра на вулиці, буде красива погода. Проте холод ще не відступає: вночі передбачається мороз -2−9 градусів. Але завтра вдень вже явно весняне сонце підвищить температуру повітря до +4+8 градусів. Антициклональний характер погоди зумовить не лише відсутність опадів, яскраве сонечко, а ще й слабкий вітер. Тому ще раз закликаю запланувати в п’ятницю побільше побути на повітрі”, — наголосила синоптикиня.

“Кияни! 8-го березня в столиці буде сонячно, вночі, вранці холоднувато, -1−3 градуси, але вдень очікуються красиві сонячні +6 градусів та ще й майже безвітряно. Шевченківськими днями повсюди в Україні опади малоймовірні, вночі побуде невеликий мороз, вдень у суботу +3+7 градусів, а в неділю потепліє до +7+13 градусів (на сході ще втримається свіжа погода, +2+5 градусів)”, — розповіла фахівчиня.

“Ще раз. Завтра, 8-го березня, буде красива маловітряна сонячна погода. Не сваріться через доцільність завтрашнього календарного дня, погуляйте на сонечку, розгребіть у ботанічному саду чи парку, чи на городі минуле листя і усміхніться скромній зеленій новій травичці”, — закликала Діденко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“В ці області України суне реальний холод, прогноз насторожив навіть синоптиків”: де буде мороз у -20 градусів і снігопад?